Zaterdag 16 juni onbeperkt genieten


Op deze zaterdag hielpen we mee in Heerenveen waar het evenement onbeperkt genieten werd georganiseerd. Dit is een jaarlijks evenement voor mensen met een beperking. Er wordt met allerlei soorten voertuigen gereden. Onder andere sportauto’s, brandweer, politie, ambulance, vrachtwagens, lesauto’s en ook motoren en trikes waren erbij. Er werden korte ritjes gereden zodat iedereen de kans kreeg om op verschillende voertuigen te rijden. We stonden er ook met onze infostand en heel veel knuffels om uit te delen. Geweldig al die blijde koppies! Deze dag was zeer geslaagd en we hebben heel veel plezier gehad. Zie voor meer foto’s de facebook pagina onbeperkt samen genieten.
Klik HIER voor vervolg

Pokerrun 9 juni 2018


Op zaterdag 9 juni stonden we met onze oxalisstand op het terrein van MC motorhead in Hoogeveen. Hier werd een pokerrun voor een goed doel georganiseerd. De bedoeling was om verschillende deelnemende motorclubs te bezoeken en hier een envelop met pokerkaart op te halen. Er deden bijna 500 motorrijders en trikerijders mee. Meerijdende deelnemers sponsorden hiermee de stichting vakantievreugd. Onze stand was er voor informatie over onze stichting. Enkelen hebben de pokerrun ook meegereden en op deze manier meegedoneerd.


Hier zijn geen foto’s van gemaakt.

5 jarig jubileum Oxalisbenefiet 1, 2 en 3 juni


De hele week hadden we al voorbereidingen getroffen in Doniaga, zodat we op vrijdag de laatste opbouw konden doen voor ons benefiet. De eerste gasten arriveerden al op vrijdagmiddag vanuit Limburg. De gasten kregen een plekje op de tijdelijke camping aangewezen waar ze hun tentje konden opzetten. ’s Avonds was het gezellig met DJ Buurman Johan.


De volgende morgen was er ontbijt voor iedereen. Om 11:00 uur stapte iedereen op de motor of trike om de rit te rijden die de roadcaptains hadden uitgezet. Het weer was wat miezerig, maar na een korte tussenstop in Laaxum, werd het droog en hadden we leuke korte rit. Bij terugkomst was er voor iedereen soep met broodjes wat erg goed smaakte. Het werd zo langzamerhand al gezellig druk, veel kinderen uit de buurt kwamen ook een kijkje nemen.Er was genoeg te doen! Ook was er een gezin uit Heerlen, Bas en Mandy met hun zoon Kyan. Zij kwamen met een doos vol goocheltrucs waar Bas de kinderen uitstekend mee vermaakte.

Er kwamen ook mensen van verschillende stichtingen met dezelfde doelstelling als de ons.

Voor de kids waren onder andere Max en Maria er met een minitrike, en kinderen mochten bij hen zelf kleine pannenkoekjes bakken. Uiteraard was er ook een springkussen. Tevens hielden we een loterijverkoop met altijd prijs en werd er supportwear verkocht.Er was voldoende te eten en te drinken, en ’s avonds hadden we een gratis optreden van de band Beneden peil. Tot in de late uurtjes was het feest.


De volgende ochtend vanaf 09:00 uur was er  een heerlijk ontbijt. Nadat er met zijn allen gezamenlijk werd opgeruimd, gingen de meeste gasten zo langzamerhand weer huiswaarts.


Iedereen die heeft meegeholpen en aanwezig was, ontzettend bedankt!!!


We hebben een topweekend gehad en gaan weer voor de volgende 5 jaar!
Zaterdag 26 mei rit Zwolle


Vandaag ondersteunden we de stichting Highway on wheels. Zij hadden een rit voor Hans uit Zwolle. Hans wilde zijn vrienden van de zorgboerderij verrassen door middel van een rit met cabrio’s, trikes en motoren. Het weer zat ons ook mee. Een mooie rit inclusief een oversteek met een pontje, en bij eind van de rit een heerlijke ontvangst met allerlei zoete lekkernijen!Zaterdag 23 Juni   Rit voor gezin met 3 kinderen .


We gingen verzamelen bij Didi in Drijber en daarna met z’n allen richting Dalerpeel

waar dit gezin woonde .

Hier werden we ontvangen met koffie en cake wat goed smaakte en intussen konden de kinderen aan het idee wennen dat ze met z’n allen mee mochten op de trike of motor, wat ze wel heel erg spannend vonden.

Toen er gevraagd werd of ze wisten wat we zouden gaan doen? Was het antwoord natuurlijk: “jawel!”.We gaan vast naar een speeltuin of pretpark want dat vinden kinderen toch altijd het leukst. Nou ja ze hadden gelijk.


De oudste zoon had zich verheugd om mee achterop de motor, had zelf al voor een helm gezorgd. Dus jassen aan en helm op iedereen had een plekje, Trike’s en motoren starten en op naar Duinen Zathe in Appelscha.  

Het was prachtig weer en een mooie route richting Appelscha.

Een kleine impressie van deze geweldige mooie dag.
30 Juni 2018-12-08


Dit was een besloten rit voor een moeder met haar zoontje en de buurvrouw.

Ook nu weer een prachtige dag en een mooie omgeving .

De route was aangepast voor dit gezin.

Het was een heel speciale dag met veel emotie en toch super.

7 Juli Jaarmarkt St. Nicolaasga


Om 8.00 konden we onze stand opbouwen met onze supportswear  en informatie over wat wij doen als stichting.

Ook kregen we nog extra ruimte erbij voor onze 2e hands spulletjes  om te verkopen.

Waarvan de opbrengst natuurlijk is voor OD4K.

Er zijn weer veel ritjes gereden met kinderen en volwassenen. Dit is altijd weer een feestje.

Na deze mooie dag werd alles om een uur of vier weer opgeruimd.

Nog even samen wat gedronken in ’t Honk voordat iedereen weer naar huis ging.


Markten op 14 Juli in Garnwerd en 12 Augustus in Boijl op de zomermarkt.


Ook hier stonden we met onze info stand en supportwear.

Hier werden weer ritjes gereden voor kinderen. Voor 5 euro konden ook volwassenen een ritje meerijden waarvan de opbrengst voor onze stichting was.

Er was veel belangstelling voor, zowel de ritjes als interesse voor wat wij doen als stichting.

Er werd royaal gedoneerd wat altijd weer ten goede is voor onze stichting.

Na dit soort mooie dagen is het na afloop gebruikelijk om nog even gezamenlijk ergens  na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Dit is altijd weer een mooie afsluiter van een geweldig mooie dag.   25 Augustus 2018    Rit St.Nicolaasga.


In St.Nicolaasga heb je een mooie zorginstelling voor volwassenen en kinderen.

De buurman is buddy van 2 jongens die hier wonen en wou graag een bijzondere middag  

organiseren voor hen. Hij vroeg of dit mogelijk was met een trike rit en evt. een bbq er achter aan en dat bij ons honk. We hebben volmondig ja gezegd en vandaar dat we deze middag om 13.00 uur met de trikes en enkele motoren bij de zorginstelling aankwamen waar ze al vol verwachting stonden te wachten.

We hebben een prachtige route gereden door Gaasterland. De pauze was bij “ ’t Mirnser Klif” heerlijk aan het water. De chocolademelk met slagroom smaakte prima.

Nu weer richting Doniaga en daar kwam Annemarie om voor ons het bbq vlees te bakken,dat was gesponsord  door ……Dit smaakte heerlijk!

Het feest was nog lang niet voorbij, een van de jongens had de accordeon meegenomen en wilde graag wat spelen en wij moesten meezingen. Nou dat hebben we gedaan tot we er schor van waren. Ze kregen nog een presentje en zijn met de auto weer naar thuis gebracht.

Wat was dit weer een middag om niet te vergeten zoveel lol en gelachen. SUPER!
Even reclame maken omdát...


Jelte van der Wier werd voor een paar jaar terug benaderd door Ellen Ellen.


Of hij ook vlees sponseren wou, voor in de Kerstpakketten.


De Kerstpakketten die we dit jaar weer als OD4k uitgegeven hebben,


daar zat weer van alles aan spulletjes in.


o.a. rollades.


Weer enkele gezinnen blij kunnen maken.


Jelte, namens enkele gezinnen dankjewel.


Mensen mocht je nog vlees moeten kopen

en je bent in de buurt van de Stoepemaheerd…


💝