Op 15 juni zijn we met een hele groep Oxi’s naar Plekzat afgereisd om daar een spel dag te organiseren voor de bewoners.

De kinderen wonen hier om uiteenlopende redenen. Hier wordt een heel gezellig thuis voor ze gecreëerd door Henk en Dian.

We hebben elkaar leren kennen omdat een van onze kinderen hier ook verblijft.


De klik was er meteen en zeker na het beleven van de sfeer in Plekzat...een warm nest.

Daarom hebben voor deze unieke locatie gekozen voor een spellen dag.

Om 10.00 h barste het feest los. Er waren 9 verschillende spellen waar de kinderen punten konden verdienen.

Het ging om touwtrekken, spijkerpoepen, ober spel en nog meer leuke doe spelletjes. De deelnemers gingen zeer fanatiek aan de gang en er wet veel gelachen. Na de spelletjes was er patat met een snack .

Deze werden bereid in een grote snack wagen die speciaal voor deze dag geregeld werd.


Na de lunch waren er nog 3 leuke dingen.

Een ritje met een trike, een ware race op een enorme opblaas stormbaan en een mogelijkheid om je te laten schminken.

Op de stormbaan werd wederom fanatiek gestreden. De indrukken na de trike rit waren enorm en al snel liep bijna iedereen rond met een tattoo of een versierd gezicht. Na dit alles de prijs uitreiking met mooie cadeaus.

Uiteraard kreeg elke deelnemer een prijs. Tot slot hebben we nog een taart aangeboden aan heel Plekzat en natuurlijk ook aan Henk die net jarig was geweest. Het was weer een geslaagde dag met plezier en kinderen die hun hoofd even op andere dingen konden z


Op 11 juni waren we aanwezig in Drachten bij de spellen dag van VDS Dol-Fijn. Deze dag werd georganiseerd door de Sportstichting VDS Dol-Fijn voor mensen met een beperking. Naast de eigen deelnemers van VDS Dol-Fijn, waren alle scholieren van het speciaal onderwijs en de bewoners van de diverse instellingen uit Drachten en omstreken ook uitgenodigd.


Het voetbal werd georganiseerd door VDS Dol-Fijn/Voetbalfun Noord. Daarnaast konden de deelnemers kiezen uit korfbal (kv Oerterp), boogschieten (Drachtsterpijl), judo (Shihan), Self Defence (Leo Bosma), streetdance (Foodwellness), wandklimmen en indoorgolf (Sportbedrijf Smallingerland). Verder waren er diverse leuke activiteiten voor de deelnemers en de bezoekers, zoals creatief met fruit, schilderen, kleuren en bidons versieren, een ballonnenclown en schminken. Daarnaast was er voor iedereen de mogelijkheid om een rondrit te maken op een motor of een trike. Wij waren aanwezig met onze stichting Oxalis Deppei 4 Kids, met maar liefst 12 motoren en trikes .


De sportmiddag werd afgesloten met een leuke disco. Gezien de vele positieve reacties van de deelnemers, ouders en de sportaanbieders kan VDS Dol-Fijn terug kijken op een zeer geslaagde dag

(Bron: http://www.drachtstercourant.nl/nieuws/71798/71798).

Gaasterlandrit 5 jun 2016
Op 22 mei reden we een rit met een oudere dame. Deze 80 plus dame uit Drachten had van haar kleindochter deze rit  ‘cadeau’ gekregen. Ook een aantal kleinkinderen waren mee en konden meegenieten van deze bijzondere rit. Het was een hele mooie dag waar iedereen van heeft genoten.


Op 5 juni zijn we met zijn we door  Gaasterland  gereden met  diverse kinderen. Deze rit heeft ook op internet gestaan: LEMMER – Luuk Postma heeft zondag een hele leuke dag gehad. Samen met oma, vader, moeder en zijn twee zusjes mocht hij mee met de motorrit door Gaasterland. Luuk is ziek en om even de zinnen te verzetten nam Stichting Oxalis Deppei 4Kids de familie mee op pad. Ook een andere jongen uit Lemmer die het even moeilijk heeft, mocht mee. Ook werd een moeder met twee kinderen uit Oudemirdum opgehaald om mee te rijden.


De vrijwilligers van Oxalis Deppij (klavertje vier) zetten zich in voor kinderen die zich in een lastige situatie bevinden door een nare thuissituatie of door ziekte. In de colonne van tientallen motoren en trikes laten ze hen de waan van de dag even vergeten

(Bron: www.zuidfriesland.nl/nieuws/36659/fotoreportage-motorrit-door-gaasterland-voor-lemster).  Op 16 Mei zij we met zijn allen naar Assen afgereisd om een rit met een aantal kinderen. Ook hier waren de motoren en trikes goed vertegenwoordigd. Het was een mooie en vooral leuke rit voor de kinderen met onderweg nog een tussenstop met een lekkere lunch.

Op zaterdag 16 april waren we aanwezig bij de Kids dag in Coevorden . Hier stonden we met onze supportware en we ondersteunden de dag met trike- en motorritjes. Heel veel kinderen blij gemaakt met een mooi ritje op de trike of motor.


Op 9 april hebben we met onze supportware in een verzorgingstehuis gestaan in Hoogeveen gestaan. Dit was een succesvolle dag. We hebben veel kinderen blij gemaakt met een (gratis) knuffeltje.


Op 26 maart is er een stormbaan gebouwd bij Plekzat. Op deze dag waren er diverse supporters aanwezig om te helpen.


Meike heeft een spreekbeurt gehouden over Oxalis Deppei 4 kids en de CS riders. Ter ondersteuning waren een aantal trikers van ons aanwezig. Op het schoolplein werden we opgewacht door enthousiaste leerlingen. De spreekbeurt was helemaal top gedaan door Meike. Foto Frank Midweek.