Lieve mensen, bedankt voor jullie donaties!! Zonder jullie giften (en dan hebben we het niet alleen over geld) kan onze stichting niet bestaan.


Afgelopen maanden hebben we diverse donaties mogen ontvangen. Zo kregen we onder andere donaties van een kinderdagverblijf en ook van een garagebedrijf! Hier kunnen we weer mooie dingen gaan doen voor de kids.


Inmiddels is er ook een oproep geweest voor skeelers voor stichting Plekzat, ook hier hebben diverse mensen op gereageerd! Inmiddels zijn de gedoneerde skeelers naar de kinderen gebracht van stichting Plekzat en kunnen ze er met het mooie weer op los skeeleren.


We kunnen niet iedereen persoonlijk bedanken, maar via deze weg willen we jullie laten weten hier heel erg blij mee te zijn: BEDANKT! Wij zijn er heel blij mee, en de kinderen (en hun naasten) die op ons pad komen nog meer!!


Op onze website en facebooksite komen zo nu en dan foto’s en filmpjes voorbij van onze ritten.


En wilt u ons persoonlijk een vraag stellen, dan kan dit ook op onze open honk.


Deze data vindt u terug in onze agenda op de website www.oxalisdeppei4kids.nl


Zaterdag 11 juni rit Groningen


Deze ride out was voor een gezin met twee jonge meisjes. Deze dames konden wel een mooie dag gebruiken. Om een uur of 10 verzamelden we in Groningen met allerlei motoren en trikes.


De kinderen was wijs gemaakt dat er een groepje mensen langs kwam om in de tuin te helpen… Dit was gelukkig niet waar… En nadat duidelijk was wat er wel ging gebeuren, was iedereen blij en konden we vertrekken.

Via mooie binnenwegen en prachtige vergezichten reden we richting het Ronosstrand in het dorpje Een. Daar stopten we voor een lekkere lunch. Ook werd even bij de jongelui geïnformeerd of ze het wel leuk vonden, zo achterop een trike… Heel erg leuk vonden ze het, of zoals een van de kinderen zei: “van hier tot aan de wolken, zo leuk!"

Nadat de buikjes weer vol zaten, konden we verder met onze rit. Ook de terugweg bracht ons langs heerlijke slingerweggetjes, mooie omgeving en kleine dorpjes. Teruggekomen in Groningen ging ieders weer zijn eigen weg. Met in ons hart twee kleine meisjes en in gedachten een geweldige dag waar we nog lang van kunnen nagenieten.


Zaterdag 1 juli Sint Nicolaasga


Vandaag geen rit, maar allemaal kleine ritjes! Op de jaarmarkt van Sint Nicolaasga stonden we vandaag de gehele dag met onze stand. De kinderen mochten (gratis) meerijden achterop de trike.


De nieuwsgierige voorbijganger kon informeren over hetgeen wij doen en bij onze stand waren diverse spulletjes te koop waarvan de opbrengst naar de stichting ging. Het weer viel eerst wat tegen, en er kwamen nog geen kinderen, wel gingen er een aantal volwassenen mee… Gelukkig werd het daarna mooier weer en kwamen ook de kinderen langs voor een trike-ritje.


Ook diverse vrienden en supporters kwamen langs en hielpen een handje mee. Zo werd het uiteindelijk een zeer gezellige en geslaagde dag!

Zaterdag 25 juni rit Wolvega


Vandaag gingen we met twee jongelui van 16 en 17 jaar op pad. Ook een ‘jonge’ dame van 58 mocht meerijden achterop een trike. We reden deze keer door Friesland, vanaf het dorpje Oldeholtpade richting Appelscha waar hele mooi weggetjes zijn.


De lunchstop was in Bakkeveen bij de slotplaats, hier kon de inwendige mens weer worden aangevuld. Dit was ook wel nodig, want de temperatuur was vandaag niet zo hoog, zo’n graadje of 18.


Na de lunch gingen we via mooie binnenwegen weer terug naar Oldeholtpade. De kinderen vonden het geweldig om mee te gaan en hebben de hele dag meegereden met een grote grijns op hun gezicht. En dat is toch waar je het voor doet…


Zaterdag 8 juli GarnwerdOp uitnodiging van de Free bikers uit Garnwerd gingen we vandaag met trikes en enkele motoren Garnwerd een bezoek brengen. Hier werd het hele weekend Garnwerd Grandioos gevierd en een van de evenementen was vandaag de braderie met daarbij trikeritjes! Ook onze stand werd opgezet en met hulp van vele handen was het een leuke en gezellige dag!


Het mooi maken van de stand… Mooi uitzicht vanuit de molen in Garnwerd Er werd geschminkt… Spelletjes voor de kids… En Trikerijden!!

Klik HIER voor vervolg

In Marrum is een actie opgezet om een hulphond te krijgen voor de 13-jarige Stijn.


Hij raakte zwaar gehandicapt toen hij op 7-jarige leeftijd werd gestoken door een mug en daarna een verkeerde medische behandeling kreeg. Hij heeft daardoor nu last van epileptische aanvallen. Een hulphond zou zijn leven en dat van zijn ouders en twee zusjes een stuk makkelijker maken, maar omdat Stijn zo jong is wil de verzekering het niet vergoeden. Zijn zusje is met een groep vrienden nu een hulpactie begonnen om geld in te zamelen.


Wie wil doneren voor Stijn, graag op banknummer NL83RABO0174995873 onder vermelding Stijn.


22 juli rit Groningen


Op deze zonnige dag gingen we met motoren en trikes richting Groningen.

Daar stond een moeder vol spanning met haar zoon en rest van de familie te wachten. Haar zoontje is spastisch, maar gek van motoren… Wat is er dan leuker dan een rit maken? Speciaal voor hem gingen we dit keer op pad.


De toertocht werd gereden door en om Beijum. Met als tussenstop de molen De Lelie in Eenrum. Hier konden we lekker lunchen en even genieten van al het moois. Daarna heerlijk terugrijden naar Groningen om de familie weer thuis te brengen. Al met al een mooie dag om nooit te vergeten…


Het benefiet van Stijn… Het was een mooie zonnige dag, Stijn werd in stijl met motors en trikes opgehaald naar het benefiet in Marrum.


Hier waren diverse activiteiten georganiseerd, zoals  trikeritjes, eier gooien, een draaiend rad met prijzen, en ’s avonds was er muziek! Inmiddels is de cheque uitgereikt aan Stijn. Omdat Oxalisdeppei4kids ook nog € 500 euro heeft geschonken, is er totaal 2168,- euro opgehaald!


Iedereen die hieraan heeft meegeholpen heeft goed werk geleverd, toppers!